Back to home
Gebak, Lunch, Melkvrij, Ontbijt, Toetjes

Wafels

Wafels zijn heerlijk als lekkere verwenning bij een kopje thee, maar ze zijn ook heel erg lekker om mee te lunchen. Bijvoorbeeld lekker in het weekend op een zondagmiddag.

Wat nog zo fijn is aan dit recept voor wafels, is dat ze lekker makkelijk te maken zijn. Dus je tovert binnen no-time heerlijk lekkere wafels op tafel. En als je ze rechtstreeks uit het ijzer eet zijn ze het allerlekkerst. Hoe ga jij ze maken? Met lekker veel fruit, chocola of met een heerlijke grote toef slagroom?

Wafels Recept

INGREDIËNTEN:

  • 380 gram Bloem
  • 2 tl Bakpoeder
  • snuf Zout
  • 60 gram Suiker
  • 2 eieren
  • 400 ml (plantaardige) melk
  • 90 ml olie
  • 1 tl vanille extract

BENODIGDHEDEN:

  • Wafelijzer
  • IJslepel

BEREIDING:

Doe in een kom alle droge ingrediënten en meng deze even door elkaar. Doe in een andere kom de natte ingrediënten en roer deze ook even goed door elkaar.

Schenk met een dunne straal de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng met een garde door elkaar. Laat vervolgens het beslag 10 min rusten.

Ondertussen kun je het wafelijzer voorverwarmen. Zelf gebruik ik m’n multisnack apparaat waar ook wafelplaten in geplaatst kunnen worden.

Wanneer het ijzer warm is, schep dan met een ijslepel 1 à 2 lepels beslag per wafel in het apparaat. Kijk zelf even wat voor jouw apparaat de beste verhouding is. Bak de wafels tot ze lichtbruin zijn.

Laat ze kort even afkoelen op een rooster. Serveer de wafels zoals jij ze lekker vindt. Met chocola, vers fruit, slagroom en/of poedersuiker.

Lekker smikkelen

Liefs Niske

By niskebakt, 30 maart 2022
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over Niske

Welkom op mijn bakblog Niske Bakt. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.