Back to home
Basis, Gebak

Tartelettes (basis)

Dit recept is de basis om heel veel verschillende Tartelettes te maken. Je kan er echt alle kant mee op.

INGREDIËNTEN:

(Voor 10-12 stuks)

  • 140 gram Bloem
  • 60 gram Poedersuiker
  • 30 gram Amandelmeel
  • 1/4 tl Zout
  • 80 gram Boter (koud)
  • 1/2 Ei

BENODIGDHEDEN:

  • Plasticfolie
  • Ronde uitsteekvorm van 9 cm
  • Tarteletteringen/vormpjes van 7 cm en 1,5 cm hoog

BEREIDING:

Doe bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng het door elkaar. Snij met een mes de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het deeg. Laat het deeg draaien tot er een kruimel deeg ontstaat en voeg als laats het het ei toe en draai tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Vet de tateletteringen of vrompjes in en plaats ze op een met bakpapier bekleden bakplaat.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm. Steek rondjes uit met de 9cm uitsteekvrom. Fonceer de deegrondjes in de ringen en snijd met een mes de randjes af. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Het vromen van het deeg in de ringen heet Fonceren

Het deeg wat overblijft rol je opnieuw uit om rondjes uit te steken tot dat alle het deeg is gebruikt. En plaats de bakplaat met de tartelettes nog 30 min in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de tartelettes 12-15 min af in de oven. Laat ze nog 15 min afkoelen in de ring voor dat je deze verwijderd.

Verwerkt de tartelettes in het recept zoals beschreven. Zoals bv in Luxe Appel Tratelettes

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

By niskebakt, 26 januari 2021
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over Niske

Welkom op mijn bakblog Niske Bakt. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.