Back to home
Koekjes, Melkvrij, Pasen

Roze Koeken

Laatst was ik bij m’n zusje Judith op de koffie. Zij had net lekkere roze koeken gekocht voor bij de koffie. En dan niet die cakejes met een roze glazuur laagje. Maar dan die verse koeken van sloffendeeg met amandelspijs en zo’n mooi roze laagje die je bij de bakker of op de bakkers afdeling van de supermarkt kan vinden.

Bij het eten van deze roze koeken werd ik gelijk geïnspireerd en dacht, he dit kan ik ook zelf maken. Leuk recept om te maken en ze waren lekker. Ook m’n zusje heeft ze geproefd en vond ze heerlijk.

Met de kleuren royal icing kan je natuurlijk spelen. Zo heb ik hem voor Pasen geel gekleurd en voor koningsdag maak je ze natuurlijk oranje.

Roze koeken Recept

Voor 12 koeken

INGREDIËNTEN:

Sloffendeeg:
  • 85 gram Margarine of Boter (koud)
  • 85 gram Basterdsuiker
  • 1/2 Ei
  • 1/4 Citroen rasp
  • Snuf Zout
  • 130 gram Bloem
  • 1 tl Bakpoeder
Spijs:
Royal Icing:
  • 200 gram Poedersuiker
  • 5 gr Eiwitpoeder
  • 30 ml Water
  • Kleurstof

BENODIGDHEDEN:

BEREIDING:

Sloffendeeg:

Doe alle ingrediënten voor het sloffendeeg in een kom en kneed alles door elkaar totdat het een samenhangend geheel is. Verpak het deeg in Plasticfolie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Amandelspijs:

Maak het recept van het amandelspijs en leg deze tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Heb je geen tarteletteringen gebruik dan een cupcakevorm.

Rol het sloffen deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het deeg uit totdat het een dikte heeft van 8 mm. Steek met behulp van een ronde uitsteekvorm cirkels uit het deeg. Rol het overgebleven deeg opnieuw uit en steek hier een tweede deegplak uit. Vet de tartelettes ringen in en plaats deze op een met bakpapier bekleden bakplaat. Leg in elke ring een plakje deeg.

Meng de amandelspijs met het 1/2 ei tot een geheel en doe het in een spuitzak. Spuit in het midden van elk deegplakje de amandelspijs. Zorg dat je 1 cm van de rand afblijft met je spijs. Bak de koeken in ongeveer 25 min gaar. Wanneer de koeken klaar zijn verwijder gelijk de ringen en laat de koeken volledig afkoelen.

Royal Icing:

Zeef de poedersuiker en eiwitpoeder en meng dit door elkaar. Voeg het water toe en meng alles door elkaar. Maak de royal Icing is vloeibaarder door er een 3/4 tl water aan toe te voegen. Kleur de icing in de gewenste kleur en doe in een spuitzak.

Vul het kuiltje wat is ontstaat in de koeken door het meebakken van de amandelspijs met royal icing. Laat vervolgens de icing goed drogen voordat je de koekjes serveert.

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

By niskebakt, 6 april 2021
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over Niske

Welkom op mijn bakblog Niske Bakt. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.