Dit delen:

" />
Back to home
Ontbijt

Pompoen Cinnamon Rolls

Als de dagen korten worden en het kouder wordt dan weetje dat de herfst is begonnen. Lekker warm en knus binnen op de bank met een fijn boek of een prachtige film. Of lekker na een regenbui weer in het warme huis komen. De natuur met al zijn mooie oranje gekleurde bomen. Allemaal dingen die ik heel erg fijn vindt aan de herfst.

Maar het fijnst aan de herfst vindt ik toch wel alle lekker smaken die bij dit seizoen horen. Pompoen, kaneel, stoofvlees. Mijn foodhart maakt een sprongetje wanneer ik weer pompoen in de winkels zie liggen.

Daarom is dit echt een heerlijk herfst receptje wat extreem goed past bij een heerlijke herfst weekend of tijdens de herfstvakantie. Namelijk deze onwijs lekkere pompoen cinnamon rolls.

Je maakt ze de avond van te voren. Zet ze in de koelkast en de ochtend erna bak je de pompoen cinnamon rolls af en kan je daarna gelijk aan tafel met deze heerlijke warme broodjes.

INGREDIËNTEN:

Deeg:
  • 500 Pompoen (schoon gemaakt)
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 45 gram Fijne Suiker
  • 1 Ei
  • 500 gram Bloem
  • 1/4 tl Zout
  • 1 1/2 tl Gedroogde gist
  • 80 gram Boter (kamertemperatuur)
Vulling:
  • 75 gram Pecannoten
  • 65 gram Boter (kamertemperatuur)
  • 80 gram Lichte Basterdsuiker
  • 3 tl Kaneel
Overig:
  • 1 Ei
  • Snuf Zout
  • 75 gram Poedersuiker
  • 1 el Water

BENODIGDHEDEN:

  • Magnetron bestendige schaal
  • Magnetron
  • Staafmixer
  • Mixer met deeghaken
  • Deegroller
  • Ovenschaal 28×20 cm

BEREIDING:

Deeg:

Snij de pompoen in blokjes van 1cm. Doe ze in een magnetron bestendige schaal. Zet de schaal in de magnetron en zet deze voor 1 min op hoog vermogen. Roer de pompoen telkens tussen door en herhaal dit nog ongeveer zon 3 a 4 keer totdat de pompoen zacht is.

Doe er de olie bij en pureer de pompoen met een staafmixer tot een puree. Voeg de suiker, zout en het ei er aan toe en meng tot een geheel.

Meng in een andere kom de bloem en de gist en voeg deze samen met de pompoen puree in de kom van je standmixer (of gebruik de deeghaken van je hand mixer) en kneed het deeg 8 min.

Snij de boter in kleine blokjes en voeg de boter klontje voor klontje bij het deeg. Doe er telkens een nieuw klontje bij als de vorige is opgenomen. Als alle boter is opgenomen mix het deeg nog eens 12 min.

Maak van het deeg een bal en leg dit in een met olie ingevette kome en dek deze af en laat hem 1 uur rijzen.

Vulling:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de pecannoten in een ovenschaal en rooster de noten 10 min. Laat afkoelen en hak ze in kleine stukjes. Meng in een kommetje de boter, suiker en kaneel goed door elkaar.

Rollen:

Bestuif je werkbank en rol het deeg uit tot een lap van 50×35. Smeer de vulling uit over het deeg en verdeel de stukjes pecannoot. Rol het deeg op over de lange zijde zodat je een rol van ongeveer 50 cm hebt. Snij de rol in 12 stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal. Dek de ovenschaal af en zet hem ‘s nachts in de koelkast.

De volgende ochtend:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts een ei en doe hier een klein snufje zout bij. Bestrijk de pompoen cinnamon rolls met een beetje ei en bak ze 25 min in de oven.

Meng de poedersuiker met het water en roer door elkaar. Laat de pompoen cinnamon rolls iets afkoelen en verdeel het glazuur de rolls.

Eet ze wanneer ze nog warm zijn.

Lekker smikkelen.

Liefs Niske

By niskebakt, 20 oktober 2020
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Niske

Welkom op mijn bakblog Niske Bakt. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.