Back to home
Gebak, Melkvrij, Toetjes

Kersenclafoutis

De kersentijd daar ben ik echt dol op. Zo fijn nu weer dat ze overal te koop zijn. In deze tijd van het jaar liggen er dan ook altijd kersen in m’n koelkast. Ook onze kinderen zijn er heel erg dol op. M’n kersenontpitter ligt het grootste gedeelte van het jaar ongebruik in een la. Maar als het dan weer kersentijd is dan gebruik ik hem echt dagelijks. Vooral met kleine kinderen vind ik het een uitkomst. Zodat we allemaal van de kersen kunnen genieten.

Als het kersentijd is dan is het natuurlijk ook heel erg lekker om er iets mee te bakken. Zoals deze kersenclafoutis, een echt frans dessert. Officieel horen er kersen met pit in de kersenclafoutis.. Dit geeft z’n eigen smaak aan het gerecht, alleen met kleine kinderen kies ik er toch voor om de kersen te ontpitten (met m’n kersenontpitter natuurlijk), wel zo veilig.

Kersenclafoutis Recept

INGREDIËNTEN:

  • 500 gram Kersen (met of zonder pit)
  • 60 gram Suiker + 1 eetlepel
  • 100 gram Bloem
  • 300 ml Amandelmelk (ongezoet)
  • 3 Eieren
  • 2 tl Vanille extract
  • Snuf Zout

BENODIDHEDEN:

BEREIDING:

Verwarmd de oven voor op 200 graden. Voeg de eetlepel suiker bij de kersen en laat deze even staan terwijl je het beslag maakt.

Doe de suiker en de bloem in een schaal en meng deze door elkaar. Voeg al roerend met een garde voorzichtig de melk bij zodat er een beslag ontstaat. Voeg 1-voor-1 de eieren er bij en roer goed door. Als laats voeg de vanille en het zout toe.

Doe de kersen in de ingevette ovenschaal en giet hier het beslag over heen. Bak de kersenclafoutis 35-40 min in de oven. Laat deze nog even staan. Hij zal na het uit de oven komen iets in elkaar zakken.

Strooi er eventueel nog een beetje poedersuiker overheen en serveer de kersenclafoutis nog warm.

Lekker Smikkelen,

Liefs Niske

By niskebakt, 6 augustus 2021
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over Niske

Welkom op mijn bakblog Niske Bakt. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.