Back to home
Hartig, Lunch

Geitenkaasbroodjes met tijm

Deze geitenkaasbroodjes maak ik geregeld hier thuis. Omdat mijn zoon Casper lang geen koemelk mocht, maakte ik van het klassieke kaasbroodje een geitenkaasvariant. De stap om daar lekker tijm door te doen is dan heel klein, want die smaken zijn gewoon een topcombinatie.

Ik maakte dit broodje voor het eerst voor een kerstborrel waar iedereen wat mee mocht nemen. Het was een dikke hit. En wanneer we een lunch hebben en er komen gasten, dan komt dit geitenkaasbroodje geregeld op tafel.

Je kunt ze groot maken, zoals in het recept hieronder. Maar als je zowel de vulling in vieren verdeelt en ook het bladerdeeg in vieren verdeelt, heb je leuke kleine geitenkaashapjes. Lekker voor bij de borrel.

Geitenkaasbroodjes met tijm

Voor 6 stuks

INGREDIËNTEN:

  • 30 gram boter of margarine
  • 30 bloem
  • 200 ml water
  • 1/2 bouillonblokje
  • 100 + 50 gram geraspte geitenkaas
  • 1 tl tijm (gedroogd)
  • 2 tl dijonmosterd
  • 6 plankjes bladerdeeg
  • 1 ei

BENODIGDHEDEN:

  • Bakpapier
  • Cakeblik

BEREIDING:

Bekleed een cakeblik met bakpapier

Smelt de boter in een steelpan. Wanneer deze gesmolten is, voeg dan de bloem toe. Bak de roux voor 3 minuten. Voeg het water toe en blijf roeren totdat het dik begint te worden. Verkruimel dan het bouillonblokje door de ragout. Voeg vervolgens 100 gram geraspte geitenkaas, tijm en mosterd toe. Roer alles goed door elkaar zodat het een homogene massa is. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Doe de vulling in in het cakeblik en verdeel de vulling gelijkmatig. Laat de vulling 1 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de vulling in 6 gelijke stukken. Plaats een plak ragout op de ene helft van een plakje bladerdeeg. Zorg wel dat er aan de buitenrand nog een rand over blijft. Vouw het plakje bladerdeeg dubbel, om de vulling heen. Druk met een vork de zijkanten van de broodjes goed dicht. Plaats de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Snijd met een mesje 5 inkepingen aan de bovenkant van elk broodje. Klop het ei en bestrijk elk broodje met ei. Verdeel vervolgens de laatste 50 gram geitenkaas over de broodjes.

Bak de geitenkaasbroodjes 25 min. in de oven. Laat ze iets afkoelen. Vers uit de oven zijn ze het allerlekkerst.

Lekker smikkelen.

Liefs Niske

Zie ook het recept voor mijn heerlijke kaasmuffins

By niskebakt, 6 april 2022
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over Niske

Welkom op mijn bakblog Niske Bakt. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.