Back to home
Cake, Taart

Chocoladetaart met kersen-witte chocolade vulling

M’n vader was laatst jarig en natuurlijk kwam de vraag of ik een lekkere taart voor hem wilde bakken voor op het feest. Dat vind ik natuurlijk altijd leuk om te doen. Omdat ik de laatste tijd erg fan ben van mijn chocoladecake, wilde ik deze weer gebruiken. Met een een heerlijke vulling van kersen en witte chocolade ontstond deze heerlijke chocoladetaart met kersen-witte chocolade vulling.

Chocoladetaart met kersen is natuurlijk een bekende combinatie. En met de witte chocolade als vulling wordt het helemaal een feestje. Ga jij hem ook maken?

Chocoladetaart met kersen-witte chocolade vulling Recept

INGREDIËNTEN:

Chocoladecake:
  • 340 gram Pure Chocolade (in stukjes)
  • 340 gram Boter (in blokjes)
  • 450 gram Suiker
  • 10 Eieren
  • 1/2 tl Zout
  • 2,5 tl Vanille extract
  • 175 gram Bloem
Botercrème:
  • 375 gram Boter (kamertemperatuur)
  • 3/4 Banketbakkersroom
  • 55 gram Poedersuiker
  • 1 tl Cacaopoeder
Witte Chocolade Kersen vulling:
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 100 + 250 gram Slagroom
  • 150 gram Witte chocolade (in stukjes)
  • 175 gram kersen (vers of uit de diepvries)
Afwerking:
  • 100 gram pure chocolade
  • 1,5 el zonnebloemolie
  • 250 ml slagroom
  • 25 gram Suiker
  • 1 zakje klop-fix

BENODIGDHEDEN:

  • 3 Taartpan/springvorm 20 cm doorsnede
  • Bakpapier
  • Spuitzak
  • Spuitmondje 1 cm
  • Taartkarton 22 cm

BEREIDING:

Chocoladecake:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Doe de chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom. Verwarm au-bain-marie to bijna alles is gesmolten en er nog een paar stukjes chocolade en boter zichtbaar zijn. Haal de kom van de pan en roer het geheel door zodat ook de laatste stukjes zijn gesmolten en zet weg om even af te koelen.

Spray of vet de bakvorm in en bekleed de onderkant met bakpapier.

Klop de suiker samen met de eieren, het zout en de vanille romig. Voeg er vervolgens de bloem en de chocolade aan toe en klop alles nog een keer goed door elkaar. Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak ze voor 35-40 min in de voorverwarmde oven. Wanneer de chocoladecake klaar is, laat deze enkele minuten in de vorm rusten voordat je hem op een rooster laat afkoelen. Als je geen 3 taartpannen hebt, bak dan de cakes in 2 rondes.

Banketbakkersroom:

Maak 3/4 banketbakkersroom voor de botercrème volgens het recept op mijn site en laat deze volledig afkoelen.

Witte Chocolade Kersen vulling:

Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Snijd de kersen in kwarten. (wanneer je diepvries kersen gebruikt, dep de kersen dan even goed af na dat ze ontdooid zijn). Haal het merg uit het vanillestokje en doe dit bij de 100 gram slagroom in een steelplannetje en breng aan de kook. Wanneer de slagroom kookt haal je deze van het fornuis en roer hier dan de witte chocolade doorheen tot deze volledig is opgelost. Knijp de gelatine iets uit en roer deze ook door de slagroom heen en roer totdat deze volledig is opgelost. Zet het geheel weg en wacht tot deze afgekoeld is naar 40 graden. Klop in de tussentijd de 250 gram slagroom lobbig. Spatel de afgekoelde chocolade door de slagroom. Spatel als laatst de kersen door de vulling en laat deze opstijven in de koelkast en doe deze vervolgens in een spuitzak.

Botercrème:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, om schifting te voorkomen. Mix de banketbakkersroom door als je dat nog niet gedaan had. Mix in een andere kom de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg daaraan de banketbakkersroom toe en mix alles tot een geheel. Voeg als laatst de tl cacaopoeder aan het geheel toe. Doe de botercrème in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 cm.

Opbouwen:

Egaliseer alle drie de cakes. Leg het taartkarton op een draaiplateau en leg de eerste plak chocoladecake er op. Spuit 2 cirkels botercrème bovenop elkaar aan de buitenrand. Vul de ring botercrème op met de helft van de vulling. Leg de 2e plak cake erop en herhaal zoals hierboven beschreven en eindig met de laatste plak cake.

Breng een dun laagje botercrème aan op de taart en smeer deze helemaal uit. Maak de zijkanten glad met behulp van een deegschraper. De eerste laag is de crumb coat, laat deze 30 min opstijven in de koelkast.

Verdeel de rest van de botercrème over de zijkant en de bovenkanten. Maak de zijkant en de bovenkant glad met behulp van een deegschraper. Laat de taart nu goed opstijven.

Afwerking:

Doe de chocolade in een RVS kom en verwarm deze au-bain-marie. Voeg zonnebloemolie toe als de chocolade is gesmolten. Haal de taart uit de koelkast en maak met behulp van een lepel drips aan de zijkant van de taart. Doe de overgebleven chocolade aan de bovenkant van de taart en verdeel deze met een paletmes.

Klop de slagroom met suiker een een zakje klop-fix stevig en doe in spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit mooie toeven slagroom op de rand van de taart. Plaats op elke toef slagroom nog een kers ter decoratie en af is je chocoladetaart met kersen-witte chocolade vulling.

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

By niskebakt, 24 maart 2022
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over Niske

Welkom op mijn bakblog Niske Bakt. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.