Dit delen:

" />
Back to home
Gebak, Geen categorie, Koekjes

Boterkoek met walnootspijs

Deze maand doe ik weer mee met de bakstrijd van Laura’s Bakery. Het thema van juli 2020 is boterkoek. Een ongelofelijk lekkere koek, waar je eigenlijk maar een klein stukje van zou moeten nemen, maar wat helaas niet mogelijk is omdat hij gewoonweg veel te lekker is. Mijn variant is de boterkoek met walnootspijs een heerlijke combinatie om lekker van te snoepen.

INGREDIËNTEN:

Walnootspijs:
  • 150 gram Walnoten + 16 hele walnoten (=ongeveer 200 gram)
  • 150 fijne Suiker
  • 1/4 Citroen Rasp
  • 1 Ei
Boterkoek
  • 200 gram Boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram Suiker
  • 250 gram Bloem
  • 1/4 Citroen Rasp
  • 1 Ei + 1/2 Ei om te bestrijken.
  • 1/8 tl Zout

BENODIGDHEDEN:

  • Keuken Machine
  • Vierkante bakvorm van 20×20 cm
  • Bakpapier

BEREIDING:

Walnootspijs:

Maal de walnoten fijn met de suiker in een keukenmachine. Voeg citroen rasp toen en een half ei. Draai de keukenmachine tot dat er een spijs ontstaat. Verpak de spijs in vershoudfolie en leg tot gebruik in de koelkast (of langer wat eigenlijk nog veel lekkerder is).

Boterkoek:

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de onderkant en 2 zijkanten met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de boterkoek (behalve halve ei om te bestrijken) in een kom en mix door elkaar tot dat er een deeg ontstaat. Doe de helft van het deeg in de bakvorm. Pak dan een kommetje met water en een lepel. Dip de lepel in het kommetje en maak met de bolle kan van de lepel het deeg helemaal glad. Als het deeg gaat plakken aan de lepel, dompel dan de lepel opnieuw om in het water.

Doe de walnootspijs in een kom en roer deze met een vork zacht en doe er 1/2 ei bij. Roer nog eens goed door tot het het ei goed is gemengd. Verdeel de walnootspijs over de eerste laag boterkoek. En zorg dat deze goed verdeeld is. Doe de 2e helft van het boterkoek deeg over de walnootspijs. Maak de boven kant weer glad met de bolle kant van de lepel zoals hierboven is beschreven.

Trek met een vork vier banen horizontaal en vier banen verticaal zodat er een ruitjes patroon ontstaat. Leg op elk kruispunt van de banen een halve walnoot. Bestrijk de boterkoek met het halve ei.

Bak de boterkoek met walnootspijs 25-30 min in de oven. Laat de boterkoek in de bakvorm afkoelen. Snijd de boterkoek in 16 stukken.

Lekker Smikkelen,

Liefs Niske

Ook lekker mijn Mini-Slofjes met Aardbei

By niskebakt, 14 juli 2020
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Niske

Welkom op mijn bakblog Niske Bakt. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.