Dit delen:

" />
Back to home
Basis, Melkvrij

Amandelspijs

Amandelspijs vind ik zo ontzettend lekker en het doet mij heel erg denken aan de tijd van Sinterklaas. Zoals natuurlijk gevulde speculaas. Maar amandelspijs kan natuurlijk voor nog veel meer lekkere dingen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld in een slof. Daarom deel ik hier het recept

INGREDIËNTEN:

  • 75 gram blanke amandelen/amandelmeel
  • 75 gram suiker
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 ei

BENODIGDHEDEN:

BEREIDING:

Doe de amandelen in de keukenmachine en maal deze fijn. Wanneer je gebruikt maakt van amandelmeel kan je deze stap overslaan.

Meng de gemalen amandelen met de suiker en de citroenrasp. Voeg als laatst het ei toe en mix alles door elkaar totdat het een geheel is.

Verpak de amandelspijs daarna in vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Je amandelspijs is klaar. Maak er iets lekkers van zoals bijvoorbeeld deze heerlijke Mini-Slofjes met aardbei.

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

By niskebakt, 14 mei 2020
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Niske

Welkom op mijn bakblog Niske Bakt. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.